Категории Информация
Кассы Добавить событие
12 августа 2021

БОТТЕЗІНІ, ШУБЕРТ, БІЗЕ. Симфонічний оркестр НФУ

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ФИЛАРМОНИЯ»

Национальная Филармония Украины
г. Киев, Владимирский спуск, 2

О событии

12.08.2021

12 серпня у рамках фестивалю оркестрової музики «Літні музичні вечори» у виконанні академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України під орудою Ігоря Палкіна звучатиме музика Жоржа Бізе, Франца Шуберта та Джованні Боттезіні.

Музика до драми Альфонса Доде «Арлезіанка» була написана Жоржем Бізе для постановки п’єси у паризькому театрі «Водевіль» 1872 року. В основі сюжету – історія трагічного кохання юнака із Провансу до дівчини-красуні із міста Арля, який, дізнавшись, що у коханої є інший, накладає на себе руки. Відтак композитор створив на основні цієї музики дві прекрасні сюїти, одна з яких прозвучить у філармонії.

Цього вечора солістом виступить контрабасист Назарій Стець.

Він виконає Перший концерт для контрабаса з оркестром Джованні Боттезіні. За його словами, цей італійський композитор та диригент написав для контрабаса стільки ж, скільки Ліст – для фортепіано, Холіґер – для гобоя, Паганіні – для скрипки. А ще Назар додав: «Боттезіні напрочуд успішно поєднував сольне контрабасове виконавство разом із диригуванням.

Збереглись рецензії, де написано, що в антракті спектаклів якими диригував Боттезіні, маестро брав контрабас на авансцену і виконував на ньому сольні фантазії на теми з тих же опер. Технічна досконалість його як виконавця дозволила значно розширити арсенал нових засобів музичної виразності на цьому, здавалося б, неповороткому інструменті».

Програму вечора доповнить П’ята симфонія Франца Шуберта.

Програма:

  • Ф. Шуберт – Симфонія № 5 сі-бемоль мажор, D 485
  • Дж. Боттезіні – Концерт № 1 для контрабаса з оркестром фа-дієз мінор
  • Ж. Бізе – Сюїта № 2 з музики до драми А. Доде «Арлезіанка»
Предварительный заказ
Заявка на промо-код